NEWS:


Thursday, January 26, 2012

Important Books on Islamic History




1. Pick out the name of the author of the book entitled “Tarikh-ul-Khulafa”?

1. Al-Masoodi
2. Suyuti
3. Imam Ghazli (R.A)
4. Kindi

Answer: Suyuti

2. Which book was written by Tabari?


1. Tabqat-ul-Khubara
2. Kitab-ul-Wulat
3. Tarikh-ul-Khulafa
4. Tarikh-ul-Umara Wal Muluk

Answer: Tarikh-ul-Umara Wal Muluk

3. Give the name of of the author of the renowned book entitled “Futuh-ul-Baldan”?

1. Ibn-al-Abbar
2. Al-Baladhuri
3. Yaqoobi
4. Ibn-al-Athir

Answer: Al-Baladhuri

4. Which work has been the main cause of the fame of Ibn Khaldun?


1. Muqaddama
2. Kitab-ul-Futuh
3. Mujam-al-Baldan
4. Non of these

Answer: Muqaddama

5. Which book was written by T.Arnold?

1. Medieval Islam
2. S.F.Mahmood
3. Syed Ameer Ali
4. Bernard Lewis

Answer: Syed Ameer Ali

6. Pick out the name of the author of the book entitled “The Majesty that was Islam”?

1. Cantwell Smith
2. B.Spuler
3. W.M.Watt
4. Montgomery Watt

Answer: Montgomery Watt


7. Who wrote “Short history of Muhammadanism”?


1. P.Mansfield
2. Jamil Ahmed
3. P.K.Hitti
4. K.L.Gaba

Answer: K.L.Gaba

8. Pick out the author of “The Islamic Dynasties”


1. B. Taylor
2. H.A.R. Gibbs
3. J.S. Mill
4. C.E. Bosworth

Answer: C.E. Bosworth

9. Which famous historian wrote “Arab Kingdom and its Fall”?


1. P.K.Hitti
2. Richards Tames
3. Stanely Lane Poole
4. Wellhaussen

Answer: Wellhaussen

10. Which one of the following Books was written by N.L Coulson?

1. Legacy of Islam
2. History of Islamic Law
3. Arabian Medicine
4. The Sufis

Answer: History of Islamic Law

1 comments:

Anonymous said...


Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں
Online MCQS Past Papers Click Here
آن لائن ٹیسٹ کی تیاری کے لیے یہاں کلک کریں

Post a Comment

Popular Posts